Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Profilaxie

Profilaxia dentară este o măsură preventivă care ajută la depistarea timpurie a problemelor dentare. Ea poate fi efectuată de către medicul dentist, de către igienist sau de către pacient. Profilaxia dentară este necesară în orice ramură a medicinei, deoarece previne și răspândește problemele înainte ca acestea să se agraveze.

 

O procedură profilactică poate fi folosită în timpul unei vizite la cabinet, atunci când medicul dentist va îndepărta placa și tartrul de pe dinți care s-au acumulat în timp.

 

Nu va trebui să vă confruntați cu deranjul de a trece prin mai multe vizite la dentist doar pentru a scăpa de placa bacteriană și de acumulările de tartru de pe dinți. În schimb, vă puteți bucura de o curățare eficientă care vă va lăsa gura proaspătă și curată.

Mulți oameni suferă de boli dentare și parodontale

Acest lucru nu trebuie să se întâmple! Vă putem ajuta să preveniți aceste boli înainte ca ele să înceapă cu tratamentul nostru de profilaxie. Echipa noastră este aici pentru tine și vrem să ne asigurăm că dinții tăi vor rămâne sănătoși pentru o viață întreagă.

 

Principalele metode de profilaxie

  • Igiena orală

Placa bacteriană se acumulează pe suprafața dinților după fiecare masă. Dacă nu este îndepărtată prin periajul activ, atunci se va forma tartru dentar.

 

Periajul dinților este o parte importantă a menținerii unei bune igiene dentare. Este recomandat să vă spălați zilnic pe dinți, de două ori pe zi, de preferință dimineața și seara; acest lucru va ajuta la îndepărtarea plăcii dentare din jurul dinților aliați pentru a nu-i deteriora!

 

Una dintre cele mai bune modalități pentru ca dinții și gingiile dvs. să rămână sănătoase este folosirea aței dentare în fiecare zi.

 

  • Tratarea timpurie a cariilor

Importanța prevenției nu poate fi uitată. De fapt, cheia pentru a avea dinți sănătoși a fost întotdeauna în găsirea unor modalități pentru ca aceștia nu doar să arate bine, ci și să funcționeze corespunzător. Există multe tratamente disponibile care ajută la prevenirea complicațiilor, cum ar fi cariile dentare sau bolile gingivale. Astfel va fi mai puțină durere, deoarece ați reușit să combateți o infecție suficient de devreme înainte ca aceasta să se extindă.

 

Prin această procedură, putem preveni accentuarea cariei în stadii incipiente. Astfel, complicațiile sunt reduse semnificativ, iar prevenția devine mai ușoară.

 

  • Detartrajul

Procedura prin care se îndepărtează tartrul se numește detartraj. Este un pas necesar în prevenirea gingivitei și a cariilor, îndepărtându-se placa dentară și tartrul.

 

Acumularea de tartru pe dinții unei persoane poate fi atribuită mineralizării sărurilor de calciu din salivă și din placa bacteriană.

Chiar dacă nu observăm întotdeauna depunerile de tartru pe dinți, acest lucru nu înseamnă că dinții sunt perfect sănătoși. Un strat gros de această placă dentară vă poate afecta în multe feluri și se va înrăutăți cu timpul dacă nu este tratată.

 

Nu numai că depunerile mari de tartru au un efect estetic negativ, dar provoacă, de asemenea, deteriorarea gingiilor și duc la boala parodontală. În plus, aceste acumulări creează un mediu în care se pot dezvolta bacterii și care provoacă respirația urât mirositoare.

 

  • Periajul profesional

Periajul profesional este conceput pentru a îndepărta placa bacteriană de pe dinți după detartraj. De asemenea, ajută la curățarea diferitelor pete de pe suprafața albilor perlați și poate fi folosită ca o modalitate excelentă pentru ca tu să obții un zâmbet sănătos.

 

Zâmbetul este primul lucru pe care oamenii îl observă, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie întotdeauna la înălțime. Igiena dentară realizată în cabinetul medicului stomatolog constă în detartraj și periaj profesional, cu tehnica air-flow.

 

  • Air-flow-ul

Este o tehnică utilizată pentru a îndepărta placa bacteriană și petele de pe dinți. Aceasta ar trebui să fie efectuată de toți pacienții, la un interval de 6 luni, pentru a asigura starea de sănătate orală, prevenind apariția altor complicații.

 

Procesul final de igienizare presupune aplicarea unui gel cu fluor pe suprafețele dinților, care are rolul de a întări și proteja smalțul.

 

Echipa noastră este pregătită să te cunoască.

Solicită o programare chiar astăzi!