Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Chirurgie dentară

Chirurgia orală este un aspect important al stomatologiei care utilizează metode chirurgicale și tehnologie pentru a vindeca problemele dentare.

 

Afecțiunile din sistemul dento-maxilar se pot combate cu ajutorul acestei ramuri a medicinei. Care sunt aceste probleme, mai exact?

  • Molari de minte incluși sau semiincluși
  • Extracții dentare
  • Tratament chirurgical protetic
  • Chirurgia parodontală
  • Augumentări osoase
  • Sinus lift

 

Beneficiile chirurgiei dentare sunt numeroase. Unele dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se supun unei intervenții chirurgicale sunt eliminarea măselelor de minte, operațiile realizate pentru tratamentul cu implant dentar.

Cine este un bun candidat pentru intervențiile chirurgicale?

Un candidat bun pentru o intervenție chirurgicală este o persoană care are o stare generală de sănătate bună și care are o problemă medicală specifică ce poate fi rezolvată prin intervenție chirurgicală.

 

Înainte de a suferi orice fel de intervenție chirurgicală, este important să aveți o discuție cu medicul dumneavoastră despre riscurile și beneficiile implicate. De asemenea, este important să vă asigurați că sunteți pe deplin informat cu privire la ceea ce vă puteți aștepta în timpul și după operație.

 

La ce trebuie să vă așteptați înainte și după intervenția chirurgicală?

Există câteva lucruri la care trebuie să vă așteptați înainte și după orice intervenție chirurgicală.

 

  • Pentru început, este indicată consultația cu medicul stomatolog, care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie. De asemenea, va trebui să faceți o evaluare înainte de operație, care poate include analize de sânge și radiografii.
  • Înainte de realizarea oricărei proceduri, este necesar istoricul medical al pacientului. Acest lucru se realizeaza cu scopul de a nu exista complicații și, de altfel, ca întreaga procedură să se realizeze în condiții de maximă siguranță.
  • În urma operației, poate exista durere și disconfort local, însă acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze. Medicul va recomanda anumite medicamente pentru calmarea durerii, dar și pentru a ajuta la o recuperare mai rapidă.
  • Timpul de recuperare variază în funcție de tipul de intervenție chirurgicală.

Există riscuri asociate cu procedurile de chirurgie dentară?

Nu aveți niciun motiv de îngrijorare în legătură cu orice operație dentară. Tehnologia de ultimă generație din zilele noastre, specialiștii foarte bine pregătiți și tehnicile minim invazive sunt premise esențiale pentru orice intervenție care vă va reda aspectul dentar și calitatea vieții.

 

  • Extracțiile de dinți distruși de boli carioase sunt cele mai frecvente proceduri dentare efectuate de orice medic stomatolog. În prezent, tehnologia chirurgicală permite extracții atraumatice, cu dureri reduse și în timp util.

 

  • Extracția molarilor de minte este o intervenție chirurgicală minim invazivă care îndepărtează "măselele de minte" care nu mai au spațiu pentru a se dezvolta. În plus, pe măsură ce adulții se dezvoltă, acești dinți trebuie să treacă printr-un os solid și o gingie dură. Aceștia sunt frecvent menținuți într-o inoculare intraosoasă sau submucoasă și nu erup pe arcadă.

 

  • Atunci când osul este insuficient, se utilizează reconstrucția osoasă ghidată pentru a pregăti patul de plasare a implantului cu material osos natural sau artificial.

Operația dentară prin care se îndepărtează țesutul patologic format în os la nivelul apexului radicular (vârful rădăcinii dintelui) se numește rezecție apicală.

 

Țesutul care nu a fost tratat poate forma un chist și se poate extinde la alți dinți sau poate pătrunde în masa osoasă, necesitând o intervenție chirurgicală.

 

Un dinte poate fi salvat prin efectuarea unei rezecții apicale, în loc să fie extras.

 

Rezecția este o opțiune doar atunci când metodele de tratament endodontic mai avansate nu pot fi folosite pentru a opri dezvoltarea unui chist.

 

  • Pentru a salva un dinte de la extracție, se folosește condensarea verticală la cald pentru a umple canalul radicular. Un tratament de canal este o procedură care curăță canalele și umple chisturile cu o substanță impermeabilă care împiedică pătrunderea bacteriilor.

 

  • Sinus lifting este o tehnică chirurgicală pentru a pune implanturi dentare în regiunile molare și premolare ale maxilarului superior, unde sinusul este retras și nu oferă un spațiu adecvat pentru a poziționa implantul.

Metoda de tratament presupune ridicarea membranei sinusurilor prin adăugarea de os pentru a facilita introducerea implantului dentar în regiune.

 

În timpul procedurii, medicul îndepărtează gingia și umple cavitatea maxilarului superior cu os sau os artificial. Ca urmare, se dobândește suficient volum osos pentru a permite instalarea unui implant dentar.

 

  • Intervenția chirurgicală de plasare a implantului dentar este procesul de introducere în arcada dentară a unuia sau mai multor șuruburi metalice sub forma unor piese de titan asemănătoare unor șuruburi. După 6 luni de osteointegrare, o punte protetică este fixată pe implant, peste care se plasează o coroană dentară din ceramică sau zirconiu.

 

Echipa noastră este pregătită să te cunoască.
Solicită o programare chiar astăzi!