Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Terapia PRP

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma sau plasma îmbogățită cu plachete) este procedura folosită de mulți ani, cu foarte mare succes, în Estetica Facială. Practic, terapia constă în introducerea în straturile pielii a plasmei îmbogățită cu trombocite proprii. Terapia PRP se folosește în tratamentul estetic al cicatricilor și ridurilor de la nivelul feței, gâtului și decolteului, dar și de la nivelul mâinilor sau scalpului.

 

Sângele este format din plasmă și celule sangvine – celule roșii, celule albe (sau leucocite) și trombocite sau plachete sangvine. Plasma îmbogățită cu trombocite sau terapia PRP folosește practic sângele propriu al fiecărui pacient, dar cu o concentrație mai mare de plachete (trombocite), care au această capacitate miraculoasă de a regenera și vindeca țesuturile pielii.

Ce este, mai exact, terapia PRP?

Este o procedură extrem de simplă, minim-invazivă și naturală. Pentru efectuarea acestui tratament minune, pacienților li se recoltează sânge în eprubete speciale în funcție de zonele pe care le lucrează.

 

Proba de sânge recoltată este supusă unui proces de centrifugare, timp în care plasma și trombocitele sunt separate de restul elementelor din sânge.

 

Plasma, astfel pregătită, se aplică pe zonele care se doresc a fi reîntinerite – zona facială (în jurul ochilor, al gurii și nasului), decolteu, mâini, scalp (împotriva căderii părului).

 

 

Beneficiile terapiei PRP

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma)

 

 • Elimină liniile și ridurile fine
 • Redă strălucirea naturală a pielii
 • Diminuează defectele de pigmentare
 • Rejuvenează pielea uscată și matură
 • Atenuează ridurile de expresie din jurul ochilor, gurii și nasului
 • Reface fermitatea ovalului feței
 • Îmbunătățește calitatea pielii de la nivelul gâtului, decolteului și mâinilor
 • Acționează asupra cicatricilor post-acnee
 • Ameliorează vergeturile
 • Grăbește vindecarea plăgilor
 • Tratează căderea părului.

 

În plus, la aceste beneficii se adaugă și faptul că nu necesită perioadă de recuperare, nu rămân cicatrici, iar rezultatele apar în primele două săptămâni de la primul trtament. Mai mult, serul obținut este produs natural (fiind extras din sângele pacientului), nu produce alergii sau reacții adverse.

Cât durează și cum are loc procedura?

Reacții adverse și contraindicații

Procedura durează între 45-50 de minute, în funcție de zonele pe care le lucrăm.

 

Numărul ședințelor necesare se stabilesc în funcție de nevoile și problemele tenului fiecărei paciente, dar sunt necesare mai multe ședințe. Efectul acestora poate dura și un an sau mai mult, iar pentru întreținere este necesar un tratament pe an.

Post-procedură, pacienții nu rămân cu cicatrici, dar pot prezenta ușoare pete de roșeață și edem, care vor dispărea în 1-2 zile.

 

Printre contraindicațiile terapiei PRP se numără stările febrile, afecțiunile de coagulare a sângelui, bolile autoimune, afecțiuni oncologice, infecții pe zona care urmează a fi supusă procedurii, sarcina și alăptarea.

 

Terapia PRP este o alternativă naturală la liftingul chirurgical, având calitatea de revitalizare și regenerare a pielii în profunzime, atenuând ridurile, cearcănele și cicatricile, oferind strălucirea naturală a tenului.

Care sunt recomandările?

 

Pentru terapiile de rejuvenare cu PRP la nivelul feței, decolteului, mâinilor etc., sunt necesare între 4 și 6 ședințe la interval de o lună.

 

Pentru căderea părului, ședințele pot varia între 6 și 10 inițial, la un interval de 2 săptămâni, ulterior lunar, pentru ca pe termen lung să se efectueză 1-2 sesiuni pe an.

 

Tratamentul poate fi repetat la nevoie.

Vă puteți bucura de beneficiile oferite de terapia PRP în cadrul Clinicii Euphoria Dent!