Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Microneedling

Tratamentul cu Microneedling, alternativă a tratamentelor cu laser, este o procedură de rejuvenare, regenerare a pielii, reducerea cicatricilor, vergeturilor, precum și pentru terapii ale scalpului.

Ce este, mai exact, microneedling?

Microneedlingul este o procedură minim-invazivă de rejuvenare a pielii, reducerea vergeturilor, cicatricilor, care implică utilizarea unui dispozitiv automat care creează, într-un mod controlat, micro-canalele, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen și elastină în straturile pielii.

 

Cum funcționează aparatul de Microneedling?

  • Instrumentul Microneedling creează microperforații controlate în piele, la diferite adâncimi, pentru a încuraja formarea de noi straturi de colagen și elastină, cunoscută sub numele de inducție de colagen sau neocolageneză.
  • Este un nou tratament revoluționar, recomandat pentru întindere, ridicare și întinerire a pielii.
  • Microneedlingul este o procedură sigură și eficientă, care se realizează cu diferite capete cu micro-ace, în funcție de zona de lucru, sterile, detașabile și de unică folosință.
  • Aparatul cu Microneedling face micro-canale în epiderm, care au impact profund de refacere și întinerire asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiune mecanică, cât și prin introducerea directă de substanțe active în straturile profunde ale pielii, prin intermediul canalelor/ microinciziilor.

 

Cui i se adresează tratamentul?

Există contraindicații pentru acest tratament?

Microneedlingul este benefic pentru cei care au riduri fine de expresie, cicatrici post-acnee, pori dilatați, pete pigmentare, cauzate de soare sau de vârstă (melasmă), vergeturi, cicatrici și pentru persoanele care doresc să oprească căderea părului.

 

Dacă vă doriți să vă bucurați de naturalețe, tratamentul cu Microneedling este ideal pentru dumneavoastră.  

Microneedlingul nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor predispuse la cicatrici cheloide, persoanelor cu infecții sau herpes în regiunea care urmează să fie tratată și celor care urmează un tratament anticoagulant.

 

De asemenea, nu este recomandată persoanelor care au urmat un tratament împotriva acneei pe bază de retinoizi în ultimele trei luni.

Care sunt pașii tratamentului?

 

  • Primul pas constă în pregătirea tenului, prin demachiere, tonifiere, precum și aplicarea unui peeling enzimatic;
  • Următorul pas este crearea de microcanale pentru a permite substanțelor active din anumite seruri să pătrundă profund în straturile pielii;
  • Se aplică substanța activă;
  • Dacă s-a lucrat pe zona feței și gâtului, se aplică o mască pentru a calma și relaxa pielea;
  • La finalul tratamentului se aplică obligatoriu crema SPF 50.

Pentru o mai bună întreținere a pielii, sunt recomandate 6 ședințe, la interval de 21 de zile. În acest fel, puteți oferi pielii îngrijirea pe care o merită!