Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Microdermabraziunea

Tehnica microdermoabraziunii a fost descoperită în Egiptul Antic. Pe atunci, medicii foloseau un tip de șmirghel pentru a netezi pielea rănită.

 

Microdermabraziunea modernă a fost dezvoltată în Italia în 1985. Obiectivul major la acea vreme era de a îndepărta celulele moarte prin aspirare și era destul de inconfortabil.

 

Acum, datorită tehnologiei în continuă dezvoltare, tehnica este complet sigură și nu cauzează durere.

Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este un tratament cosmetic care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii apelează la microdermabraziune este acela de a scăpa de problemele inestetice ale pielii.

 

Este un tratament de exfoliere mecanică care îndepărtează celulele moarte ale pielii. În 2016, peste 550.000 de microdermabrazări au fost efectuate numai în Statele Unite, acest fapt demonstrând popularitatea sa.

 

Cui i se adresează tratamentul?

  • Microdermabraziunea este destinată persoanelor care au probleme cu punctele negre  sau alte probleme ale pielii, cum ar fi ridurile și cicatricile.
  • Printre imprefecțiunile care pot fi corectate de acest tratament enumerăm: aspectul de ten obosit sau neuniform al pielii, prezența unor forme ușoare de acnee, pete, pigmentări, linii de expresie, vergeturi.
  • Este important de cunoscut faptul că, deși poate corecta o serie bogată de imperfecțiuni, microdermabraziunea este ineficientă în îndepărtarea anomaliilor din naștere, a alunițelor, a altor semne din naștere sau a arsurilor.

Este tratamentul ideal pentru mine?

Cum funcționează microdermabraziunea?

Tehnica este ideală pentru persoanele care au nevoie de o curățare rapidă a pielii și de o întinerire pe termen scurt, precum și pentru persoanele care doresc să își recapete tinerețea, să combată ridurile pronunțate și să elimine ridurile minore în timp.

 

Prin îndepărtarea stratului superior de celule moarte și deteriorate, această tehnică simplă poate aduce la suprafață o piele nouă și proaspătă.

Sub atenta supraveghere a cosmeticianului, vă puteți recăpăta strălucirea și finețea tenului dumneavoastră chiar de la prima ședință de microdermabraziune.

 

În timpul unei ședințe, vă puteți bucura de relaxare. Acest proces durează aproximativ o oră. Un alt avantaj este că, pentru acest tip de tratament, anestezia nu este necesara.

Există contraindicații pentru acest tip de tratament cosmetic?

Această procedură nu se adresează persoanelor cu cicatrici extinse, cicatrici cheloide, probleme nediagnosticate, care prezintă herpes, veruci, acnee activă, boli ale sistemului autoimunitar sau diabet.

 

De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să evite microdermabraziunea.

 

Microdermabraziunea nu ar trebui să fie efectuată la scurt timp după un peeling chimic sau un alt tratament al pielii, precum ar fi injecțiile cu colagen.

 

De asemenea, se recomandă ca persoanele care intenționează să urmeze această terapie să aștepte cel puțin câteva săptămâni înainte de la epilarea cu ceară sau de la bronz.

De ce să alegi microdermabraziunea?

Microdermabraziune Focsani

 

Avantajele microdermoabraziunii includ faptul că este nedureroasă și că nu este la fel de costisitoare, în comparație cu alte proceduri cosmetice. În schimb, mediat după tratament, vă puteți relua activitățile uzuale în mod obișnuit, fără a fi nevoie de o perioadă de refacere.

Pentru o mai bună întreținere a pielii, se recomandă ca acest procedeu să fie repetat lunar. În acest fel, puteți oferi pielii îngrijirea pe care o merită!